dilluns, 3 de març de 2014

ACTIVITATS DE MARÇ 2014

NOUS RACONS
Presentem els nous racons de 3 setmanes de durada compresos entre finals del mes de febrer i principis del mes de març.
 

Nous racons P5 febrer-març - foto montaje


FEM UNA AMANIDA
És hora de collir les hortalisses que hem ajudat a créixer. Amb uns quants enciams, unes quantes cebetes i algun ingredient més en farem una bona amanida del que hem collit.
  

Amanida P5 ok - Video Maker

ANIVERSARI DE LA NAWAL, D'EN MARC I DE L'ABULAI
6 ANYS!!!!!
 

PLANTEM MADUIXES AL NOSTRE HORT
Com que és època de maduixes, n'hem plantat unes de ben florides a punt de sortir el fruit. Cada un de nosaltres ha plantat una maduixa i les hem ben regat. La setmana vinent hi afegirem vitamines a veure si creixen ben bones.
  

Plantem maduixes P5 - Video Maker


BENVINGUT SENYOR PIET MONDRIAN
Aquest mes hem donat la benvinguda a l'artista Piet Mondrian, amant de les quadrícules, sobretot de colors primaris (groc, vermell i blau) i el blanc. També la seva obra plasma colors secundaris en alguna de les seves composicions; i hem aprofitat aquest aspecte de la seva obra per experimentar amb barreges de colors primaris, obtenint així els colors secundaris: taronja, verd i lila. 
Amb la seva tècnica, imitava els plànols de les ciutats. Nosaltres ja hem començat a donar forma i color a les seves obres.

  

Mondrian P5 - Video Maker

EXCURSIÓ A LLORET
Aquest mes de març, concretament el dimarts 11, vam portar a terme una sortida cap a Lloret de Mar. Pel matí, vam anar a visitar els nens i nenes de P5 de l'Institut Escola Nova i les seves mestres. Vam entrar a les seves aules i vam veure com anaven arribant les lletres igual que nosaltres, amb "La màgia del llegir i escriure"; també tenien noms de nens i nenes penjats, dels quals ja els havien arribat totes les lletres per confegir el seu nom; a ells, ja els havia arribat la lletra k; i el que no sabíem és que uns dies més tard ens arribaria a nosaltres també! La k, la lletra de les mesures! En català, per no escriure quilogram o quilòmetre, que són paraules molt llargues, fem servir dues lletres per cadascuna: Kg i km, i aquí sí que hi surt la k. La paraula kiwi és una paraula que ens ve de fora, igual que algunes altres o alguns noms de nen o nena.
Les mestres d'aquesta escola ens van preparar un joc de trobar paraules i construir frases; vam ocupar tot el pati! Llavors vam  esmorzar i vam jugar amb les coses d'aquell pati. Una mica més tard, ens va acompanyar una mestra de l'escola a la Casa del Mar a fer dues activitats: "Els tresors dels pirates" i "Hi havia un pescador". Quan vam acabar, vam anar a la platja de Fanals a dinar i després vam jugar a la sorra de la platja. Ens ho vam passar d'allò més bé!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada